• Παπαζαχαρίου 16, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17671
  • 6949108653
  • 10.00 - 18:00

Παιδικό δωμάτιο 10 tips για μοκέτα

Παιδικό δωμάτιο 10 tips για μοκέτα

Παιδικό δωμάτιο 10 tips για μοκέτα

Παιδικό δωμάτιο 10 tips για μοκέτα, παιδικό δωμάτιο, παιδί, παιδικό χαλί, παιδική μοκέτα, μοκέτα για παιχνίδι, βιοκαθαρισμός μοκέτας, μοκέτα γλυφάδα,

Παιδικό δωμάτιο 10 tips για μοκέτα

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές για να στρώσετε το παιδικό σας δωμάτιο και ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε. Οι επιλογές είναι δύο: Μοκέτα ή χαλί;

Ήρθε ο καιρός να στρώσετε το δωματιάκι του!

1. Διαστάσεις.

Το πιο βασικό είναι η διάσταση του χαλιού ή της μοκέτας. Θέλουμε να στρώσουμε όλο το δωμάτιο ή ένα τμήμα του; Και οι 2 επιλογές έχουν θετικά και αρνητικά. Αν επιλέξουμε μοκέτα ή χαλί σε επιθυμητές διαστάσεις μπορούμε να στρώσουμε το δωμάτιο από άκρη σε άκρη. Το θετικό σε αυτό είναι ότι τα μικρά μας αγγελούδια δεν θα βρουν κανένα άστρωτο κομματάκι για να κάτσουν και να κρυώσουν. Το αρνητικό είναι ότι όταν θα έρχεται η ώρα να ξεστρώνουμε και να ξαναστρώνουμε θα πρέπει να μετακινούμε τα έπιπλα.

Αν κάποια έπιπλα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα αλλάξουμε θέση, δεν χρειάζεται να μπει μοκέτα από κάτω!!

2. Σχέδιο και Χρώμα

Να έχετε υπόψη σας ότι ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι χαρούμενο και ας έχει πολλά χρώματα και σχέδια. Τα μικρότερα παιδιά απολαμβάνουν τα παιδικά σχέδια και τα χαίρονται. Και υπάρχουν και ορισμένα σχέδια που μπορούν να γίνουν και μέρος του παιχνιδιού.

Μην ξεχνάτε: Χρώματα λαμπερά και χαρούμενα επιδρούν θετικά στην ψυχολογία των παιδιών!

3. Προστασία

Τα χαλιά και τις μοκέτες μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για προστασία των παιδιών από πτώσεις (θα πέσει στα μαλακά). Πολλές μοκέτες βέβαια είναι πολύ λεπτές αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να βάλουμε και υπόστρωμα μοκετών το οποίο κάνει την μοκέτα μας πολύ μαλακή, και βοηθάει στην θερμομόνωση και στην ηχομόνωση του χώρου.

Παιδικό δωμάτιο 10 tips για μοκέτα

4. Πέλος

Το πέλος του χαλιού ή της μοκέτας θα πρέπει να είναι χαμηλό η το πολύ μέτριο. Αποφύγετε φλοκάτες ή φλοκοτά χαλιά και επιλέξτε κάτι με ίσιο ή μπουκλέ πέλος. Σκουπίζονται και καθαρίζονται καλύτερα και πιο εύκολα αλλά και δεν δυσκολεύουν το βάδισμα και το παιχνίδι του.

5. Όχι μικρά κομμάτια μοκέτας

Σε μεγάλη επιφάνεια δεν έχετε κανένα πρόβλημα αλλά όταν μιλάμε για μικρά κομμάτια (πατάκια) τότε το υπόστρωμά τους είναι ιδιαίτερα ολισθηρό και μπορεί εύκολα το παιδί σας να γλιστρήσει και να χτυπήσει.

6. Διαπιστευμένα προϊόντα

Το χαλί ή η μοκέτα που θα επιλέξτε πρέπει να είναι διαπιστευμένα με τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Πρότυπα (OEKO-TEX STANDARD 100, πιστοποίηση GUT).

7. Πάντα καθαρό!

Για να διατηρείτε καθαρή οποιαδήποτε μοκέτα ή χαλί αλλά ειδικά ότι είναι στρωμένο σε παιδικό δωμάτιο χρειάζεται σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα 1-2 φορές την βδομάδα!

8. Τα χαλιά (είτε τα έτοιμα είτε αυτά που κόβονται) είναι πιο ακριβά αλλά και πιο ανθεκτικά.

Παιδικό δωμάτιο 10 tips για μοκέτα

9. Πολλές επιλογές

Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε σχέδια, χρώματα, στυλ, υφή, διάσταση ώστε να βρείτε το χαλί ή την μοκέτα που ταιριάζει σε σας και στο παιδί σας,ανάλογα πάντα και με την ηλικία του. Υπάρχουν παιδικά σχέδια αλλά και νεανικά για ηλικίες από 12 και άνω.

10. Πολύ σημαντικό!

Μην ξεχάσετε πριν αποφασίσετε, να ρωτήσετε την γνώμη του παιδιού σας ώστε να τον βοηθήσετε να συμβάλει στην διαμόρφωση του χώρου του γιατί θα το χαρεί και περισσότερο!

Μείνετε ενημερωμένοι για τις πιο πρόσφατες προσφορές μας, για χρήσιμες συμβουλές, για νέα και ενημερώσεις καθώς και για διαγωνισμούς και δώρα!

Previous Post