• Παπαζαχαρίου 16, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17671
  • 6973773839
  • 10.00 - 18:00

7 tips για την αποθήκευση σπίτι

7 tips για την αποθήκευση σπίτι

7 tips για την αποθήκευση σπίτι, Αντισκωριακή προστασία, φύλαξη χαλιών, βιοκαθαρισμός μοκέτας, καθαρισμός χαλιού, καθαριστήρια χαλιών, biokatharizo, Βαγγέλης Σταύρακας,

7 tips για την αποθήκευση σπίτι

Η αποθήκευση και φύλαξη των χαλιών είναι μια απαιτητική διαδικασία που πρέπει να γίνεται με προσοχή. Αν κάνετε ένα λάθος, όπως π.χ. να μην αφήσετε το χαλί να στεγνώσει τέλεια πριν το τυλίξετε, τότε μπορεί αυτό ακόμα και να καταστραφεί.

Αφού τα καθαρίσετε μόνοι σας ή κλείσετε ένα ραντεβού για βιοκαθαρισμό μοκέτας ή χαλιού τότε θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα ζητήματα, ώστε το χαλί σας να είναι ασφαλές χωρίς να πάθει καμία ζημιά.

Τα πιο αποτελεσματικά μυστικά, για να γίνει όλη η διαδικασία σωστά και με σεβασμό στη φίνα σύνθεση των χαλιών σας

Καθαρισμός πάνω κάτω: Πριν τυλίξετε το χαλί για αποθήκευση, θα πρέπει να έχετε καθαρίσει και τις δύο επιφάνειές του. Διαφορετικά, με το τύλιγμα θα λερωθεί πάλι η καθαρισμένη επιφάνεια.

Καλό στέγνωμα: Εφόσον καθαρίσετε και τις δύο επιφάνειες, βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει και οι δύο καλά. Ειδικά το μέρος που ακουμπάει στο δάπεδο στεγνώνει δυσκολότερα, καθώς περιλαμβάνει το παχύ τοίχωμα της βάσης.

Τύλιγμα σε ρολό: Τα χαλιά πρέπει να αποθηκεύονται σε ρολό και όχι να διπλώνονται. Έτσι, δεν θα γίνει τσάκισμα στο πέλος και το στημόνι.

Αντισκωριακή προστασία: Ειδικά στα μάλλινα χαλιά, αλλά γενικά σε όλα τα χαλιά, πρέπει να τοποθετούνται φυσικά αντισκωριακά, όπως κέδρος, λεβάντα και δενδρολίβανο. Αυτά μπορείτε να τα βάλετε στη μέσα πλευρά του χαλιού, καθώς το τυλίγετε.

Σφιχτό τύλιγμα: Το τύλιγμα σε ρολό πρέπει να είναι σφιχτό, για να μην επιτρέπει στη σκόνη και την υγρασία να περάσει μέσα στο πέλος του χαλιού. Μπορείτε να δέσετε το ρολό με σπάγκο ή να το βάλετε μέσα σε ειδική σακούλα. Η σακούλα είναι φτιαγμένη από πολυαιθυλένιο που κρατάει ασφαλές το χαλί από τις εξωτερικές συνθήκες. Είναι προτιμότερο από τον σπάγκο, γιατί δεν πιέζει το χαλί σε συγκεκριμένο σημείο.

Σωστή τοποθέτηση: Θα πρέπει πάντα να τοποθετείτε το χαλί οριζόντια, ώστε να μην ασκείται πίεση από το βάρος του στις άκρες του. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα βάρος πάνω του, γιατί μπορεί να καταστρέψει το στημόνι του και να αφήσει μόνιμα σημάδια.

Μέρος αποθήκευσης: Η αποθήκευση πρέπει να γίνεταισε χώρο που αερίζεται καλά, αλλά δεν έχει σκόνη. Επίσης, καλό είναι να μπαίνει φυσικό φως του ήλιου που καταπολεμάει τα μικρόβια, αλλά χωρίς απευθείας ηλιακή ακτινοβολία πάνω στο χαλί. Φυσικά, υπόγεια και αποθήκες με υγρασία πρέπει να αποφεύγονται.

Δείτε όλες τις υπηρεσίες μας.

Previous Post
Newer Post